Från vänster: Sara Kemetter, Isa Blomqvist-Fagerholm, Catherin Blomberg, Liisa Talasniemi, Annika Pensar, Tracey Nyholm, Mirjam Schauman, Maria Myllymäki.
(Bild tagen framför Rosslyn-kapellet i Roslin, Midlothian, Skottland i Maj 2016)

 

Flera Röster r.f.

Vokalgruppen Flera Röster grundades år 2000 av en grupp damer som ville sjunga i kör på egna villkor och med höga ambitioner. Under årens lopp har grupp-konstellationen ändrat en del men tre av dagens åtta sångerskor har varit med från början. Alla medlemmar i gruppen har gedigen körbakgrund och många spelar även flera instrument, men bara en jobbar med musik som yrke.

Flera Röster är ett mellanting av stor kör och liten ensemble och plockar egentligen det bästa av båda världar. Vi är organiserade som en stor kör men kan fungera smidigt som en liten grupp. Musiken, gemenskapen, resorna, konserterna... allt ger upplevelser utöver det vanliga och något man bär med sig resten av livet.

Repertoaren har från första början varit väldigt blandad trots att tonvikten kanske ändå legat mera på det klassiska och sakrala. Det att vi sjungit varierande repertoar har gjort att vi inte som grupp hamnat i något fack utan kunnat röra oss ledigt i olika sammanhang. Och det är förstås väldigt roligt att kunna sjunga olika typer av musik, det blir aldrig ensidigt eller tråkigt.

Vokalgruppen har årligen flera konserter och andra uppträdanden på Åland men har också sjungit på fastlandet och utomlands. Flera Röster sjunger utan dirigent och oftast a cappella och som körens musikaliska ledare fungerar Sara Kemetter.

 

I Flera Röster sjunger:

Sopraner:
Sara Kemetter, Isa Blomqvist-Fagerholm, Tracey Nyholm, Mirjam Schauman.

Altar:
Cathrin Blomberg, Maria Myllymäki, Annika Pensar, Liisa Talasniemi.